Dengan Nama Allah

Semoga Allah membuka ruang hati untuk diisi dengan manfaat dan meletakkan DIA di tempat yang KUKUH dan TEGUH.Segala isi manfaat di dalam blog ini dibenarkan untuk di kongsi bersama,copy paste dan sebagainya.dengan menyatakan link blog ini.semoga Allah REDHA~!

JITIS

Wednesday, July 6, 2011

debat musleh 2011 :)

bismiLLAH

dengan namaMu.ku kuatkan kudratku menaip.dengan harapan setiap perkataan ini dihiasi dengan rahmatMu.inshaAllah

begitu sekejap.bulan Julai sudah.juga sudah menghampiri bulan yang dinanti-nantikan oleh jiwa-jiwa mukmin.yang kehausan minta diri diislahkan.maka dengan satu BULAN Allah kurniakan.setiap detik tidak mungkin disia-siakan begitu sahaja.

banyak perkara berlaku.
ya.setiap DUGAAN itulah.TITIK tolak untuk kita menjadi TABAH

saya melihat.segalanya...

DEBAT MUSLEH

semestinya tentu mengakui.mana-mana sekolah pun.dengan tidak bersedia lah,bagai-bagai ragam.yaa.begitu juga pihak kami.hanya Allah sahaja yang tahu bagaimana bertungkus lumusnya satu kumpulan ini untuk lakukan yang terbaik.dengan awalnya diuji dengan tajuk yang tidak lagi dibuat teksnya,semua yang menyertai baru bernafas dalam medan perdebatan ini.yang mampu dilakukan hanyalah DOA.setelah banyak air mata itu mengalir.lantas ada yang berbisik

"kak,ingat.macamana pun pengorbanan kita,ingat USTAZAH,macamana ustazah sanggup korban masa untuk kita,jadi x salah untuk kita BUKTIKAN usaha kita,berkorban untuk mereka,kita boleh,kan,kak?yakin Allah bantu!"

pusingan pertama.saingan sengit dan tewas dengan SMIHidayah yang semestinya hebat.namun.setelah si penulis melihat barisan pendebat itu, terasa ruh semangat semakin kukuh dalam diri mereka.maka inilah yang dikatakan. Bantuan dari Allah,selagi kita Yakin padaNya. :)

dan saya juga melihat.bagaimana apabila ukhuwah itu diikat kerana Allah

kisah 1

"amacam,tadi lawan ape?"
"lawan junied.oleh tahan jugak laaah"
"xpe..da usaha kan?biar Allah yang tentukan hasilnya.."
"ni name ape nih....."
maka bermulalah satu pertemuan.ukhuwah x mengenal usia...

"akk tu kan,kenal orang macam dah lame je kenal..padahal baru kenal"
"akk ni semangat jee"
"haha.ape2 lah korang nih.balek johor nnt naik ape?"
"..........."
macam-macam.rindu pula mereka.harap boleh jumpa adek2 tu di UIA nanti :)

banyak detik-detik indah . jumpa dengan syaima' -dari skola ADNI. adek2 SMIHidayah JB, sedara k.sha dari SMI Aman, dan macam2 ragam lagi.

apabila difikirkan.
mengapa masih lagi ada perbalahan sesama Islam?
mengapakah nikmat halawatul iman itu kini kurang dirasai?
hanya kerana cintakan dunia dan takut mati
maka harta diUTAMAKAN
sahabat diTIKAM dari belakang
antara jemaah ada yang masih bertelingkah
bukankah Islam mengajar kita erti UKHUWAH?
adakah kerana keyakinan kita untuk merasai nikmat BERSILATURAHIM KERANA ALLAH itu pudar
maka keutamaan DUNIA didahulukan?

indahnya
andai setip naluri itu
sentiasa disalurkan
demi mencari secebis kasihNya

kuatkan kami.
demi mencari redhaMu




No comments:


Binnabil Huda - Unic
Mp3-Codes.com