Dengan Nama Allah

Semoga Allah membuka ruang hati untuk diisi dengan manfaat dan meletakkan DIA di tempat yang KUKUH dan TEGUH.Segala isi manfaat di dalam blog ini dibenarkan untuk di kongsi bersama,copy paste dan sebagainya.dengan menyatakan link blog ini.semoga Allah REDHA~!

JITIS

Saturday, November 13, 2010

sabar

bismiLLAH

AHAD

"semua pompuan..TURUN!!"
"knape x ingatkan kawan2 kamu pakai kasut?"
"hah lelaki..tengok.sebab kamu buat salah semua kawan2 perempuan kamu kena turun (pumping)"
"30x.laki..kira sama2!"
"................"

"kenapa kamu lambat?"
"pi tandas kejap"
"ada saya suruh kamu pi tandas?saya suruh kamu masuk dalam kan?!"
".................."

"harap je skola !@#$%.SKEMA tau x!!"

sungguh.sabar itu indah~

ISNIN

"ain.banguuun!!!!!wat pasport!!!"
"ha...ye orang bangunnnn"

"ma,tertinggal ic kt umah"
"apa!!!!sape suruh tak bawakkkk!!"
"............."

PKNS
"dah ada cukup gambar,ic,surat beranak?"
"alamak....surat beranak tak bawak lah"
"xpe.nanti mama call pit suruh amikkan"

9.00 a.m
"mama nak pi kursus nih.tu abah da sampai"
"lame lagi ke nombornya?"
"jap  lagi la kot"
"ok.."

"ain,abah balik dulu ye.ada menyuarat.yang lain da settle kan"
"dah2..tinggal tunggu lagi sejam je nak amik passport tu"
"balik naik teksi lah ye"
"baikkkk"

12.30
"aduhh...kakiku rasa nak tercabut!!"
"maaf lah,sistem tergendala sebentar"
"sabar2~"
"nuru ain!"
"cap jari di sini"
"erkk"
"terima kasih"
"sama-sama"

12.45
"jalan2 sacc dulu lah.usha MPH jap"
"lapar lah,bli makanan sat"
TEKSI
"pakcik,nak pi blekrumah kat............."
"ok.."
"anak nak tau tak..zaman pakcik dulu tak ada kes buang-buang bayiu macam sekarang nih.pakcik pun heran macam mana senang-senang je nak buang bayi macam buang sampah.."
"sebabnya kan pakcik orang belajar agama tapi tak AMALKAN agama tuh.."
"betul tu nak..zaman pakcik dulu kalau perempuan keluar nak pi ambil air kat perigi untuk masak ke selamat je..sekarang ni budak2 nak pi sekolah pon jadi mangsa nafsu.."

MELALUI SATU RUMAH BESAR DI KAWASAN SEKSYEN 7
"buat ape la diorang buat rumah besar-besar macam ni kan nak"
"entahla pakcik..saya pun tah tahu tujuannya apa"
"kalau rumah besar-besar sekadar duduk 3-4 orang tu baik tak payahlah.yang tinggal kat bilik banyak2 tu bukannya manusia..hantu yang duduk nanti..kan"
"aah~"

RUMAH
"terima kasih pakcik.jumpa lagi"
"insyaAllah...sama2"
tiba-tiba....
"ya Allah!kunci tiadaa!TIDAAAAAKKKK"
"ok.mulakan operasi mengopak"
"aduuh.x menjadi.sebab tingkap dekat pintu diselak.."
"xpe..amek kayu n besi panjang,ikat dedua.jolok dari lua"
"uuuh..x menjadiii"
"saba2...kita makan dulu!"
"waaa..!x kan sampai petang kut nak dok lua!!"
"ya Allah..Kau detikkanlah mana2 ahli keluargaku untuk pulang ke rumah...ameeen~!"
"tido dlu la kt kusyen lua nih"
TING TONG!
"abah!!"
"ha...tu la,sape suruh x bawak hp"
"x sempat..mama nak cepat pg tadi"
masuk dalam rumah,terus sidai baju
"nak makan x"
"x mo"
"petang ni balek skola ye"
"x mo.baju baru nak sidai"
"balek esok lah.pit hanta"
"ok"

hidup ini andai selalu disertai dengan kesyukuran SENTIASA dan disaluti dengan keSABARAN,kelak akan terasa manisnya IMAN!

waLAHU a'lam

No comments:


Binnabil Huda - Unic
Mp3-Codes.com