Dengan Nama Allah

Semoga Allah membuka ruang hati untuk diisi dengan manfaat dan meletakkan DIA di tempat yang KUKUH dan TEGUH.Segala isi manfaat di dalam blog ini dibenarkan untuk di kongsi bersama,copy paste dan sebagainya.dengan menyatakan link blog ini.semoga Allah REDHA~!

JITIS

Saturday, April 18, 2009

bila lagi?


bismiLLAH
alhamdulillah.walopun agk kepenatan.masih diberi kekuatan utk menulis di blog ini.diberi kesempatan utk join program 'jom bina SKILL' yg dibuat di sk0la tr'chenta'(haha)

-awk umo brape?-
-spm bape A?-
-skang wat pe?-

adeh.tua sgt ke muka penulis nih.lps berkenalan n sembg2 dgn kakak2 yg baek2 blake.maka saling brkenalan2lah kami.baru la tau..kakak nih dari mane...kakak tuh keje kat mane..dll

LDK pertama -task skill cakap di hadapan-
"pilih seorang yg paling berani di kalangan kamu ik0t kumpulan"

lantas dgn semangatnye kakak2 itu membuli si penulis dan mereka same2 berpakat utk pilih yg paliiing muda dlm group.huish.buli nih!x pe...layan~
cuak2.tp cam biase.wat muke blurr.disuruh utk amek 2 kertas yg brlipat.x leh tgk ape isi krtas uh.ble pengerusi bukak krtas uh.diberi 60 saat utk trgkn isi2 berkenaan ape2 yg ade dlm kertas.
peh.ble sampe giliran si penulis.krtas 1 dpt juvana.krtas 2 dpt zionist.so tgh blur2 uh ape yg trlintas kat hati sumer kuarkn je.alhamdulillah.ok je rasenye.
ble dok balek tmpat.kak2 fesi tanye...
"dlu join KLS ek?"
"erk...amende uh?"
"Kem Lepasan Spm"
(huhu...ni la ssh klu muke matured :P)
"kak.sy x lps pmr lagi"
-tamat-

mcm2 pengalaman dapat.pengisian bole tahan.terisi sket jiwa nih.bahaye dibiarkan kosong lame2.hakikatnye kan....(berdasarkan kajian si penulis berkenaan dgn gejala negatif di setiap peringkat manusia)

kanak2...ohh~
KECIK2 DA KAPEL-TRG2 LIHAT VCD PORNO-MEWAH

remaja...fuh~
LEPAK-REMPIT-SOSIAL = kita JUARA!

dewasa...heh~
DADAH-RASUAH-SEBOK KEJAR HARTA = lupe AKHIRAT

golongan tua2...aduih~
SEBOK CLUBBING-BAJET MUDA =ble nafas trsekat baru nk ingt TUHAN

hmm...bila lagi...
kita nak hapuskan barah2 ganasnya kemungkaran rangkaan dari kaum kuffar?
bila lagi...
kita nak baiki semula jiwa2 yg rapuh rosak dek paluan hebat gelombang maksiat yg menduga?
bila lagi...
kita akan sedar?
hakikat itu
barah serangan saraf rangkaan kaum kuffar menggoyahkan iman yg selama ini utuh di jiwa muslim
sama2 kita mencari PENAWARNYA
jgn biarkan ia terus berjangkit dan menular kepada generasi kita seterusnya!
kerana apa?
generasi akan datang
adalah generasi yg bersih dari unsur barah yg kini menjadi darah daging muslim
menyebabkan kelalaian dan keangkuhan jiwa
lantas melupakan Tuhan
generasi akan datang
adalah generasi yang akan menggilap lagi keindahan pancaran Islam dan Iman
bilamana satu masa nanti
kilauannya mengetuk jiwa2 yang dahaga dgn jalan pulang
lantas sama2 melangkah ke arah yang sama di tuju
menuju redha ILAHI
lantas
siapakah pemangkin generasi akan datang?
kalau tidak kita?
ayuh kita bersedia
ketuk jiwa anda
persiapan awal dan perancangan yg teliti
menjamin kualiti generasi zaman kebangkitan Islam nanti

ayuh maju selangkah
USAHA kita walaupun SEDIKIT
akan menjadi SANGAT BERHARGA untuk generasi akan datang
jadi
bila lagi?
untuk kita berubah ke arah kebaikan?
ketuk jiwa,tanye iman ade ke x,ckp nk jumpe dgn taqwa
klu rase2 iman ade,tp taqwa kecik
usahalah utk tingkatkn iman

"jadilah pohon yang tinggi,semakin tinggi pohon semakin kuat deruan angin.kalau takut dengan tiupan angkin yg kuat jangan jadi pohon yang tinggi.tetapi jadilah rumput yg rndah.tapi selalu dipijak2 orang" -ust hakim-

seruaaaaan
j0m sahut seruan kebaikan!
waLLAHU a'lam

2 comments:

sayapunyer said...

L.O.L


"kak.sy x lps pmr lagi"

aku kerdil said...

salam ziarah...
wah my first comment kt blog ain..

biar umur kecil sedikit tp berjiwe besar ek...

slamat berjuang...(^_^)


Binnabil Huda - Unic
Mp3-Codes.com