Dengan Nama Allah

Semoga Allah membuka ruang hati untuk diisi dengan manfaat dan meletakkan DIA di tempat yang KUKUH dan TEGUH.Segala isi manfaat di dalam blog ini dibenarkan untuk di kongsi bersama,copy paste dan sebagainya.dengan menyatakan link blog ini.semoga Allah REDHA~!

JITIS

Friday, January 9, 2009

GAZA.nantikn kami di SINI!


bismiLLAH..
alhamdulillah.syukur kehadrat ILAHI dgn rahmat dan kuasaNya,kita masih dapat menghirup udara yg segar di tahun 2009.slamat datang 2009.tAHun baru yang diraikan dengan letupan bom dan hujan peluru di palestin,malam di mana segala macam maksiat ibarat penyakit dahsyat yang melular di setiap sendi ummah yang lemah dan dalam keadaan lalai.

tahun baru yang penuh dengan azam baru.semangat baru.keperluan hidup baru.namun,sejauh mana kita memperbaharui NIAT kita untuk menjadi UMMAH yg mampu membantu saudara kita yang sedang menderita di sana?si penulis sempat untuk bersama pergi ke stadium melawati untuk bersama2 tajdid semangat baru.melihatkan akan keadaan gaza dan saudara seislam kita yang semakin kesempitan dilanda berbagai jenis serangan.namun mereka terus berjuang.KITA?

kelihatan kesemua yang hadir bersemangat memakai kain yg diberi "SAVE GAZA"

kini,baru dunia melihat betapa peritnya keadaan saudara kita di palestin,TERUTAMA gaza.
baru kelihatan semangat perpaduan sesame rakyat,x kira PARTI POLITIK (tu part yg PALING BESS)..bersame2 menyuarakan benci akn israel.ya..semangat yang perlu ada di jiwa setiap muslim!


ya.semngat inilah yang perlu dibentuk di setiap jiwa muslim.di mana saatnya kerakusan israel laknatuLLAH meratahkan jasad2 saudara kita di sana,namun pada hakikatnya ratahanmereka itu sedikitpun tidak menggentarkan hati dan jiwa pejuang mujahidin di sana BAHKAN SERUAN KE ARAH KEMENANGAN ATAU KESYAHIDAN ITU semakin membara di dalam jiwa mereka.l persoalan.apakah bantuan kita kepada mereka?

'sesungguhnya kemenangan itu HAMPIR!' -al-quran-
'barangsiapa yang tidak mengendahkan saudaranya maka bukan di kalangan kami' -hadis-

apakah langkah yg perlu kita ambil utk membantu saudara kita?
kita tidak berupaya utk mengangkat senjata
x berupaya utk berjuang bersama mereka di sana

tapi kita BERUPAYA untuk membantu mereka BERJUANG DI SINI

DOA

SOLAT HAJAT
DERMA

boikot!

ya..sekarang begitu susahnya masyarakat untuk memboikot barang2 buatan amerika dan sekutunya.mengapa?sedangkan mereka berlumba2 mengeluarkan produk mereka,lantas keuntungan yang mereka perolehi itu mereka memberikan kepada israel laknatuLLAH untuk membeli peluru,bom dan roket-untuk membunuh saudara2 kita!
kita membeli barangan boikot?
bermakna...
kita menyumbang peluru kepada israel untuk membunuh saudara kita?
bermakna...
dalam kita tidak sedar...
kita sendiri telah membunuh saudara2 kita di sana!!
astaghfiruLLAH...
oleh itu..sama2lah kita untuk berusaha memboikot barang2 buatan amerika dan sekutunya.
sm0ga kita tidak dilaknat Allah atas perbuatan yang mungin kita sendiri tidak menyedarinya,yang menyebabkan kita sendri menZALIMI saudara2 kita.

bangunlah wahai ikhwah dan akhwat sekalian,

tiba masanya untuk kita tajdid iman,amal dan akhlak kita.dalam menuju generasi rabbani,generasi GHURABAA' yang dijanjikan Allah.generasi yg akan menguasai dunia,mengibarkan panji2 Allah..dan mengusir seluruhnya israel laknatuLLAH.insyaAllah


x sempat si penulis utk membaling kasut pada patung2 bush dll di luar.cukupla memijak kepala perempuan itu...aka orang kuat israel sekarang! (saje pijak bhgian hidung dia.mane tau k0t2 kat sane dia sesak nafas ke..)

pulang ke rumah dalam keadaan yg semangat.berbekal azam yg baru.dalam perjalanan mencari kereta mama.sampai dalam kereta.mama tanye
"ape res0lusi lepas ik0t program tadi"
kakak senyap.lantas si adek berkata
"hm.nk blaja sungguh2.jadi wakil kawan2 kat palestin.yg x b0le blaja sbb sk0la mereka dib0m!mereka x dpt pergi ke sek0lah krn israel laknatuLLAH membina temb0k pemisah,sedangkan sk0la mereka berada di bahagian dlm temb0k tu.ble besa da keje.ade duet nnt sumbg byk2 kat saudara2 kat sane"

itu res0lusi se0rang adek yang masih baru di alam realiti.ANDA?

'Kami berbekal alquran hakiki
Meneruskan cita dan risalah para nabi
Kami sandang julukan generasi ghuraba
Biar saatnya datang kami pimpin dunia'
waLLAHU a'lam

2 comments:

dengar.lihat.rasahati said...

salam.

tabik spring utk adik yg nak jadi wakil kawan2 palestin -- nak blaja sungguh2 . sungguh sangat patut dicontohi bagaimana akalhati dia berfikir .. mmm~


(^*,)


i've uploaded pics from that gathering too.do visit n take a look.

jazakillah~

khaIRul_UmmAh said...

insyaAllah~
doakanla sm0ga adik tu dan sahabat2nya yang lain dapat merasai perjuangan tersebut.

thanx 4 da k0men.
jazakiLLAH khair jaza'~!


Binnabil Huda - Unic
Mp3-Codes.com