Dengan Nama Allah

Semoga Allah membuka ruang hati untuk diisi dengan manfaat dan meletakkan DIA di tempat yang KUKUH dan TEGUH.Segala isi manfaat di dalam blog ini dibenarkan untuk di kongsi bersama,copy paste dan sebagainya.dengan menyatakan link blog ini.semoga Allah REDHA~!

JITIS

Sunday, November 23, 2008

wad

bismiLLAH..

wal0pun agak kepenatan setelah pulang dr program.masih bajet kuat lagi nk update bl0g nih.ape kene mengena plak ngan wad nih...ish3~

21 november 2008

hari yg x dinantikan langs0ng.ke'cuak'an berganda kerana mas0k operati0n theater.tp x kene operate lah.juz mas0kkn kamera dlm pr0t utk lihat ape bende yg ade yg menyebabkn slalu saket...

8.30 a.m
"mama,cpt ckit~kite daa lmbt nih"
"ok2"

masa terus berlalu..doktor yg x ditunggu2 x tiba..rase mcm nak lari.tp bajet baek.

10.00 a.m
kelihatan kelibat yg seakan2 saya kenali.oh.itulah doktornye.lantas mulalah operasi 'tangkap gambar dalam per0t'.3 suntikan diberi,lame2 da jd mamai dan terbang merentasi dunia reliti...
tiba2 terasa amat saket...mata terbuka walaupun agak mamai..
"heh?trbang0n?sket t0l..x pe.tido balek!"
sehingga segalanya selesai.mata dibuka dan kelihatan mama di sisi
"ain,mas0k wad eh.utk claim insuran"
"alamak...es0k ade prog.ade keje nak wat pagi tuh.b0le blek mlm x?"
"dah kate kene mas0k wad.tandenye sene d0k semalam r kat situh"
abes..plan pagi es0k agak hacus..lntas jari2 ligat menekan punat henp0n utk menghubungi rakan2 yg len utk gantikn keje utk pagi es0k.muallimah sedia maklum,telah dihubungi dan sentiasa menghubungi bagi memastikan kelancaran program.

MALAM
makcik2 yg prihatin menalif0n...
"ain,,kat mane nih~?!"
"kat atas katil.tgh teng0k tv.."
"k0 nih..rindu katel ospital ke smpe mas0k wad?"
"huuu~"

lntas makcik2 yg menalif0n itu tiba.kelihatan adek sedara yg bertudung 'cendawan'..haha~
kakak pula datang membawa barang2 keperluan harian.tetibe..
"ain..ade surat utk k0"
"heh?macam kenal jek c0p nih...erk...cop sk0la!..tandenye..."
"result FINAL EXAM!!"
cuak habes kitika itu.makcik2 x sabar utk menanti surat itu dibuka
"bismiLLAH..."
lantas sampul surat itupun dibuka...dan kelihatan nama..
"NURUL AIN BT ABDULLAH"
fuh~final exam..peratus agak merundum kes saket per0t yg berganda.tetapi tetap mantain pada kedudukan di dalam kelas.sekali lagi jari-jemari ini menekan punat henp0n utk mghubungi aimi-saingan terdekat..
kelihatan markah silibus SMA lebih tinggi drpd PMR.ape nak jadi?ta0n dpn bukannye amek SMA p0n lg.PMR dulu laa..

"ain tinggal sorg2 r kat cni.da besa en?"
"ala.sekali sekale..teman r ma.."
"ok"

terjage dari tidur.kelihatan jam menunjukkn pukul 2.40 a.m.gastrik suda mula menziarahi diri.lantas amek keputusan untuk tidur duduk sahaja di kerusi.namun,lama kelamaan semakin kuat kesakitan itu.panggil nurse,dapat ubat air.satu saat slps itu segera ke t0ilet-keluarkan apa yg telah diminum..
"x b0le jadik nih..."
lantas nurse dipanggil utk kali kedua.kakak nurse daa tatau nak wat camner.sbb doktor saye sedang lena di rumah.lantas meng'import' doktor biasa yg sedang bertugas di demc utk mentafsir penyakit itu.
"doc bg suntikan ek..."
"b0le2.asalkan saket kurang.."
sejurus selepas suntikan diberi.mata mula menutup kembali..

subuh.kerjakan amalan fardhu (solat),khidmat diri.tanye mama
"ma,ble b0le kuar?nk pegi nek ape nih"
"urm..x pe.nnt mama hant0 ke sane"
"okes.."

jam demi jam berlalu.tidak kelihatan doktor yg merawat saye.seperti biasa,doktor akan menziarah pesakitnya baru b0le check-out(pesakit tu).rasa seperti mahu melesapkan diri sahaja di dalam wad itu.target sepertinya bakal tertinggal 1 sl0t dalam program trsebut

11.00 a.m
waktu yg ditunggu telah tiba.doktor dtg dgn senyuman.
"hari nih b0le balek"
setelah kerja2 pembayaran selesai,terus pulang ke rumah dgn segera dan bersiap2 utk pegi ke program.
"ain,x yah pegi la.."
"ala,bukannye kene operate p0n.rilek je ma."(itulah trademark saye 'rilek je')

12.30
tiba di perkarangan program.insan pertama yg dijumpai adalah mlmh zaleha!..mas0k2.terlepas satu sl0t.(mmg target tu)..
ape yg terjadi seterusnye?
sile nantikan posting akn datang..
(mode mata da separuh tutup)

nk ta0 saket ape?b0le hubungi ana(tibe...)
pengajaran di sini..(utk dri saye dan sape2 yg rase nk amek pengajaran)

"Barang siapa mencari keredhaan manusia dengan perbuatan yang dimurkai Allah, maka Allah akan membiarkan dan menyerahkan orang itu kepada mereka" (Tarmidzi)

"Tuhan kita Yang Maha Suci dan Maha Tinggi akan turun pada setiap malam ke langit dunia ini (yaitu) pada sepertiga malam yang terakhir, kemudian ia akan berfirman, 'Barangsiapa yang berdoa kepada-Ku maka Aku akan mengabulkan (doa)nya dalam setiap malam. Barangsiapa yang meminta kepada-Ku maka Aku akan memberikan kepadanya. Dan, barangsiapa yang memohon ampunan kepada-Ku maka Aku akan mengampuninya' ." (HR. Bukhari, Muslim, Abu Daud, dan Tirmidzi).

"pembentukan jati diri yang unggul adalah hasil daripada pentarbiyahan jiwa dan PENGALAMAN.maka gunakanlah pengalaman yg anda lalui sebagai pntarbiyahan diri."
"keinginan yang TINGGI (hammasah) dalam manhaj dakwah ini akan terus bersemangat walaupun berbagai dugaan melanda"(peh..terasse)


renungkanla~
waLLAHu a'lam

No comments:


Binnabil Huda - Unic
Mp3-Codes.com