Dengan Nama Allah

Semoga Allah membuka ruang hati untuk diisi dengan manfaat dan meletakkan DIA di tempat yang KUKUH dan TEGUH.Segala isi manfaat di dalam blog ini dibenarkan untuk di kongsi bersama,copy paste dan sebagainya.dengan menyatakan link blog ini.semoga Allah REDHA~!

JITIS

Sunday, June 8, 2008

sejenak meniti kenangan....

bismiLLAH..
ingin ana imbas saat suka duka di bumi tarbiyyah~

3 januari 2006

"jage diri elok-elok..jgn nakal2"
"hafal quran tuh biar bet0l2"
"ingat...bina peribadi diri kat sini"
"baik mama"

masa berlalu dgn begitu pantas...2 tahun berlalu di maahad tahfiz al-quran hira' membuatkn diri ini lebih mengenal diri sendiri lebih2 lg mengenal si PENCIPTA..berbagai ujian dan dugaan yg ditempuh membuatkan diri lebih matang utk melihat masa hadapan.

1 januari 2008
"skang nih daa mas0k SMIH"
"..."
"belajar betul2..pastikan tahun nih SEHAT"
"insyaALLAH..."
"mama nak anak mama nih mmpu berjaya wal0pon byk dugaan.."
"insyaALLAH ma...doakan ek.."

2 januari 2008
"mlmh nak antum sumer bg cadangan tntg tema klas kite"
"mlmh...bla bla bla"
"pss...rase cam x pnjg sgt ker ape yg die cdgkn"
"mlmh...ana nak bg cdgn"
"sile2"
"ADDUATU A'IDDU"
"knp nt pilih addu'atu a'iddu?"
"sbb jln dakwah nie kene seiring dgn ilmu yg kite pelajari kalau nk bina semula daulah islam.."
"ok..ADDU'TU A'IDDU tema kelas kiter ye.."

4 mac 2008

"ain,ana bg kepercayaan kpd nt utk pegang skuad palestin nih..kat musolla nnt bincang dgn farzanah mane tmpt board nt buleh letak.."
"erk...knp ana?"
"sbb ana yakin nt buleh...skuad nih bergerak sepanjang tahun tau..pastikan klu ada ape2 cerite tntg palestin nih nt amek sket mase time speaker...n carik beberape org bawahan nt yg rase layak utk pegang tanggungjwb nih.."
"insyaALLAH...doakan ana yg terbaik"

EDI 2008

"kalau buleh target kiter sorg mesti paham pasal palestin...wal0pon siket"
"baik..."

kat dorm
"kak ain..knape palestin nih........."
"owh..camnie...palestin nih rebutan 3 agame.............."
"oh...bru paham...time kaesh kak ain!"
"hee~sesame"

MALAM
"wani..daa makan obat bl0m"
"hee~bl0m.."
"ish3...gigit kang budak nih...pi mkn obat skang"
"ok2~jom mkn ubat sesame.."
"hee~j0m2.."

"ain...x leh nk tid0 lar.."
"x per..kite same...ana temankan..."

di kelas..
"kak ain..nih camner?"
"begini......."
"oh...camtuh ker...bru paham.."

sampai satu saat yang membuat sesetengah pihak tidak dapat menerima kenyataan...kehilangan seorang yg selama ini mencari kekuatan jiwa di bumi tarbiyyah...

23 mei 2008
"eh..nmpk x ape yg ana nmpk"
"amende?"
"kak ain dtg lah..."
"j0m serbu!!!"
"kak ain!!!!!"
"tidak....lari!!"
"hehehe...gurau jer.."

"jgn la tengok jer...jom la tolong dier skali.."
"ok2...byk btul harta dier dlm loker nih.."
"aiseyh..asal loker cam tongkang pecah ni?ni mesti kes brg yg x tau spe punyer men sumbat jer dlm loker org..."
"x per2...kite kemaskan sesame"
"nt pindaa mane nnt"
"insyaALLAH...ana pindaa ke.............."
"oh...begitu.."

ADEK2 JAUZY
"kak ain!!!"
"sampe ati tinggalkan kit0rang..tanak kwn!"
"hehee...x per...ramai kwn len..."
"kak ain nih!~"

"tau x sper penol0ng baru?"
"saper?"
"sofiyah junaidi"
"hee~bagus2"

"knape pindaa!!!!"
"sbb ummah kat luar perlukn ana"
"ecece...sedap punyer ayat"
"adeh...."

"camner dgn bec 16 nih klu nt takder...jgla pegiiii"
"kak...masulah bec 17 daa nak ancor!"
"huh?asal?"
"............................."

ADEK2 FORM 1
"ala...klu pindaa saper lg nak citer pasal palestin time speaker..."
"nnt klu kak daa sehat dtg sk0la kat hira' balek tau!"
"saper nak buli kitorang utk hantar hafalan lg tiap2 selase?"
"hee~akak cubit saper x anta hafalan nnt"

mengingatkan kembali...sungguh syahdu kenangan di bumi itu...rasa susah utk melepaskn kenangan itu pergi....tinggal kenangan....

TIME PREP
"kak ain...air teh makcik daa kuar!!"
"yeah~ain c0ming!!"
"hheee...spe x knal..peminat no.1 air teh makcik time prep.."
"ok..spe nak air teh..meh dtg sini.."
"ok...serbu kak ain!!!"
"waa.....tidaK~~~!!!"
"hehehee...."

semoga adek2 dan kakak2 terus thabat dlm menjalani kehidupan di sana.sesungguhnya tarbiyyah tu haruslah dicari dgn mata hati...bukan mata kepala..
doakan kesejahteraan diri ini dlm meneruskan perjalann di jln ALLAH berbekalkan ilmu dan amanah sbagai da'ie di luar nnt...
uhibbukunna fillah!

kehidupan yang penuh dgn dugaan ini sebenarnya memubahkan keyakinan yg tinggi kpd ALLAH...percayakah anda?kerana kekuatan dalaman itu diperlukan utk membina kesabaran dari dlm diri...dalam posting lepas yg ana pernah postkn berkenaan dgn kekuatan...sesungguhnya kekuatan itu datang dr ALLAH...dgn bantuanNYA...kekuatan itu membuatkan kita mampu utk tersenyum dlm menjalani kehidupan yang masih jauh...
melihatkan kebesaran ALLAH yang tidak terhingga....kesungguhan kita dalam beribadah seharusnya kita yakini kerana itulah tanda kesyukuran kita pd yg ESA...

waLLAHU a'lam



No comments:


Binnabil Huda - Unic
Mp3-Codes.com