Dengan Nama Allah

Semoga Allah membuka ruang hati untuk diisi dengan manfaat dan meletakkan DIA di tempat yang KUKUH dan TEGUH.Segala isi manfaat di dalam blog ini dibenarkan untuk di kongsi bersama,copy paste dan sebagainya.dengan menyatakan link blog ini.semoga Allah REDHA~!

JITIS

Thursday, April 17, 2008

MAMA kate...


BISMILLAH...


satu hari...adek yg sedang demam bertanye kepada mama...

adek : mama..kenape adek selalu saket?

mama : sbb ALLAH syg kat adek..

adek : kalau ALLAH syg kat adek...knp adek yg kene rase saket tu mama?

mama : adek tau x...saket tu yg buatkan hati kita lebih bertaut kepada ALLAH...cube adek rasekan...mase adek saket baru adek betul2 INGAT ALLAH...kan?

adek : ye la mama...baru adek perasan...mama...ALLAH sayang kita kan?

mama : (dengan menitis air mata...) ye sayang...ALLAH sgt sayang kita...DIA akan bagi ujian utk menguji sejauh mana iman kita kpdNYA...

adek : mama....jgn nanges ma...biar kita menderita di sini...kelak kita bahagia di syurga nanti...ingat x mama....mama slalu ingatkan adek...dunia adalah syurga bagi org kafir dan penjara bagi org beriman...


lihatlah...sejauh mana keimanan kita kepadaNYA....adakah diwaktu kita saket sahaja?ataupun ketika di timpa kesusahan...persoalan tersebut dilontarkan kepada anda..kemanakah bahagia yang anda kecapi di dunia andainya bekalan akhirat tidak mencukupi?...sama2 kita renungkan..

No comments:


Binnabil Huda - Unic
Mp3-Codes.com