Dengan Nama Allah

Semoga Allah membuka ruang hati untuk diisi dengan manfaat dan meletakkan DIA di tempat yang KUKUH dan TEGUH.Segala isi manfaat di dalam blog ini dibenarkan untuk di kongsi bersama,copy paste dan sebagainya.dengan menyatakan link blog ini.semoga Allah REDHA~!

JITIS

Friday, April 18, 2008

KAKAK kate...

bismiLLAH....

satu hari....kakak dan adek jalan2 kat shopping complex...

kakak : adek...cube teng0k org tuh...ya rabbi...mcm x cukup kain jer...tp nak kate kedai kain sebelah jer..

adek : yela kak...tula jadinya kalau orang daa buta sinar ALLAH...

kakak : x buta la dek...dorg nampak jer...tp buat2 rabun...

adek : betul ke kak?

kakak : ye...adek x caye ke?cube adek bayangkan....sebenarnya ISLAM TU INDAH kan?...islam adalah cara hidup..tp kenapa mereka x ik0t islam tu...sedangkan mereka tahu...mereka faham...tp PRAKTIKAL mereka x amalkan...tu la namenye RABUN...dalam istilah dek..

adek : oh...camtu ye kak...baru tau...

-TAMAT-

kesimpulannyer kat sini...sebenarnya mata kita amat CELIK...namun..hakikatnya MATA HATI kita ada yang RABUN dan adakalanya BUTA....amende tuh?...meh kite koreksi...

CELIK MATA HATI... : celik....apabila sinar ALLAH tiba...akan hadirnya satu saat yg ISLAM
itu panduan hidup hingga akhir hayat...

RABUN MATA HATI.. : rabun...mereka FAHAM DAN TAHU....mustahil setiap orang islam dr
klgn kite x blaja bab agama time sk0la rendah @ menengah...mungkin
sstgh dr kita RABUN...mrk FAHAM...TAHU....tp X AMALKAN..knape?
tepuk dada tanya iman...

BUTA MATA HATI.. : buta....ni daa tahap kritikal nih...mungkin org jenis nih x tahu langsung..
ataupun tahu tapi x FAHAM islam tu sndri..andakah kita trgol0ng dlm
insan jenis ini?

mana satu gol0ngan kita?.....CELIK...RABUN...ATAU BUTA mata hati?

............................... isi tempat kos0ng sendiri...

waLLAHU a'lam

No comments:


Binnabil Huda - Unic
Mp3-Codes.com