Dengan Nama Allah

Semoga Allah membuka ruang hati untuk diisi dengan manfaat dan meletakkan DIA di tempat yang KUKUH dan TEGUH.Segala isi manfaat di dalam blog ini dibenarkan untuk di kongsi bersama,copy paste dan sebagainya.dengan menyatakan link blog ini.semoga Allah REDHA~!

JITIS

Sunday, March 9, 2008

seMbeliH ayAm...yum yum!

bisMILLAH

dengan kudrat yg ader ni...ana menulis pr0gram bess yg x kn dapek dilupakan~amende tu?
satu proses dr ayam hid0p makan ayam trsebut dimakan dgn lahapnyer...

  • sembelih ayam
  • buang bulu2nya
  • lapah ape yg ade dlm ayam tu
  • pot0ng2~
  • basuh....cel0p dlm telur n tep0ng
  • masak!!

pr0gram ni under PSFM....amatlah bess yg x trkate...pd awalnya ust.hamid bg penerangan camner nak sembelih....time tu ayam tgh berk0kok2 "aku bakal dimakan oleh orang2 kat depan aku ni...eh...budak nieh acu pisau kat aku plak..." "kak ain..jgn acu pisau kt dia...nnt ayam tu tak0t..."...huhuhu....trgelak..

lps tu ustaz tunjukkn care camner nk sembelih....fuh...trdengar adek2 nieh kate...

"siannyer ayam tu.."

"jgn sian..nnt taleh makan...cakaplah..."NYAM2!!"..."

"huhuhu~btul2~x sab02 nk telan ayam nieh..."

lps tu...akak komender panggil..."kump FIDA'...sembelih ayam..."sape ntah yg semangat nk sembelih td....amek pisau...then...

"bismiLLAHI ALLAHU akbar...."

darah......ayam p0n ibarat merelakan dirinya disembelih...fuh~lpskn ayam itu dlm mengalami sakratul maut....rase trdetik dlm hati....."yaALLAH....camni ker nnt aku mengalami sakratul maut.....astaghfiruLLAH..."

dalam operasi utk mencabut bulu ayam tue..."ha...cab0t btul2...pastikn t0gel bbet0l...nak ke makan ayam goreng yg ade bulunyer?trsekat2?" "yek~!!taknak!!"jawab mereka serentak...dgn tek0nnyer...mencabutlah bulu2 ayam tersebut..hingga waktu utk dilapah segala isi ayam itu...

"sape nak p0tong ayam?sumer org WAJIB ade experience pot0ng ayam nieh...jgn nk curik tulang eh..."kata ketua plat0on itu....

sampe mase nak "mandikan" ayam dgn telur n tep0ng....mmg bess r teng0k....ser0nok melihatkn adek2 yg bakal meneraju tarbiyyah di hira' ni bersatu utk siapkn pr0jek yg diberi~minyak daa panas...lantas merendamkan mereka "ayam" dlm minyak trsebut sambil tukang masaknyer sembang2 dgn ahli plat0on....memacam mereka bersembang...drpd pelajaran sampe ke kes2 ummah zaman skang nieh...sampe satu mase si"perenang" bersedia utk naik ke daratan....lantas yg menyambutnya adalah dulang bes0 yg tersedia...last skali tiba masa utk rifleksi~.....

ape yg best dlm pr0gram nieh...

@ dpt sembelih ayam!!

@dpt makan ay am!! ((borin punyer ayat....asik ader prkataan "ayam" jer~))

@ dapat eratkn ukhuwah sesame adek2 nieh~lantas keakraban itu yg akan membawa generasi yg lebih baik,sesuai dpt menyelamatkn ummah yg berada di saat genting kini!

waLLAHU a'lam~

No comments:


Binnabil Huda - Unic
Mp3-Codes.com