Dengan Nama Allah

Semoga Allah membuka ruang hati untuk diisi dengan manfaat dan meletakkan DIA di tempat yang KUKUH dan TEGUH.Segala isi manfaat di dalam blog ini dibenarkan untuk di kongsi bersama,copy paste dan sebagainya.dengan menyatakan link blog ini.semoga Allah REDHA~!

JITIS

Wednesday, March 12, 2008

r0nda2 di KL!

bismillah..
dalam satu hari....dr pagi sampe petang ronda gi kl ngan mama+kakak....bukn ronda x tentu hala....pi carik buku novel utk tesis akak tue.....so tader keje nak amek angin k kluar dr rumah yg penuh ngan buku latihan yg melambai2 nak dia dihabeskn....takper...dlm beg ader buku akhlak+bm...fuh~ana ngan buku mmg x dapek nk pisahkn....amek keputusan naik KTM....sbb mama tatau nak naik kete pi DBP(dewan bahasa dan pustaka...)...datang2..kene tunggu train..sambil tu....mmg kehe jadi fot0grapher...amek la gambo..

"wa....lame btul x teng0k railway station!""saper terel...mane satu kas0t ana?"

lps tu mas0k kereta api....terus sampe kat KL sentral....pegila sarapan jap...sementara tunggu kwan kinah...sedap gak makan pau cap ape ntah....rase kicap...huhu~daa jumpe kwn akak...naik monorail pi jln hang ape ntah.....tp dipendekkn citer sampe ke DBP itu...




fuh....byk sungguh buku2 di situ....rambang mate owh nak bli aper...tp last2 bli pasal baitul maqdis...bess~buleh wat bahan EDI....mmg penat nak carik novel utk tesis akak tu...fuh~tp x per...x pernah kenal erti penat en....nak wat tesis nieh...mama dan ana sndri tul0n akak carikn buku....alhamdulillah...dpt jugak...lps tu ingtkn nak balek r en....tp ade sorg tu teringin nak pi petrosains....rase2 daa sampe situh...better pi en dr x berkesempatan nnt....sampe2 jer...kene b0ok tiket k0l 2.30...melihatkan jam puk0l 1.30....pegi carik surau....kita solat dulu!lps solat....mengisi perut yg suda mendendngkn lagu yg sungguh merdu....


tgh2 makan tu....akak kate kat mama "gi KL nih yg bessnyer teng0k kerenah orang....tu yg bess...mcm2 jenis org ader...ade rambut cam jamb0l ayam....ade fesyen yg mcm x layak diapakai oleh manusia...ada yg tinggi melampai...mcm2 ada!tp moralnye dpt teng0k r en..umat zaman skang nieh caner...melayu...islam...pakai tudung....sebut masyaALLAH!...tp...sifat fizikal luarannye x mencerminkn keperibadian sbagai seorang muslim....(aduh....sesamelah kite terase...)


keadaan dlm petrosains...saper ntah tu....tader keje tatau nak tangkap gambo ape...tangkap la gambo org yg lalu lalang kat situh sementara tunggu nk naik "helikopter" nak pi ke pelantar minyak.....huhuhu~lps tu kluar....trus on da way balek ke KL sentral...teng0k2...kene dlay 20 minit...so amek keputusan solat dlu...daa abes solat teng0k2 rame daa tungggu train ke klang...fuh~tetibe denga..."ting3~kerete api ke klang akan tiba 10 minit lg..."....lps 10 minit..."ting3...bla bla bla.......5 minit agi"....lps 5 minit...."ting3....kete ape sampe dlm 10 minit agie.."....adeh....org kat blakang daa frust daa..."ape ieh...nak kate setengah jam kate jer r stgh jam"...mmg time tu org merungut r....daa la lmbt...bla bla bla....tp x per....saba itu kn separ0h dr iman?lps brape lame ntah tunggu....datang juga gerabak itu....yaALLAH....nak kate ape...mungkin rame x sabo2 nak mas0k sampe org yg dlm train nak kluar pon x trkeluar...mmg diri nie pon tertolak same ke dalam...rase mcm daa jadi lempeng daa....ay0y0~sajer je nak test org blakang yg tolak2 tue....(x brani plak nak pandang blakg....sbb rame sgt...)..."ish2...sabo2 ler...camner la nak mask klu org yg kat dlm x trkeluar..."...mayb ade sorg hambe ALLAh ni rase x thn ngan sikap org2 yg tolak menolak dr blakang...trus pegi ke gerabak lain...sian gak r tengok org itu... dlm kete api...tawakkal jer....dok bwk ketiak org....kanan kiri dpn blkg lain jantina..(mcm x bese lak naik KTM himpit2 mcm sardin...)..."stesen seterusnya...SHAH ALAM..."wa!!syukurnya pd TUHAN....balek2....saje renung balek ape yg ana dpt sepangjang jln2 kat KL nih...


"yaALLAH....ummah skang ni daa makin hanyut....adakah aku p0n turut serta hanyut?"


"yaALLAH....maksiat niih makin berleluasa... tudung jadi fesyen semata..."

"ALLAHMMAHDI QAUMANA FAINNAHUM LA YA'LAMUN.."

WALLAHU A'LAM

No comments:


Binnabil Huda - Unic
Mp3-Codes.com