Dengan Nama Allah

Semoga Allah membuka ruang hati untuk diisi dengan manfaat dan meletakkan DIA di tempat yang KUKUH dan TEGUH.Segala isi manfaat di dalam blog ini dibenarkan untuk di kongsi bersama,copy paste dan sebagainya.dengan menyatakan link blog ini.semoga Allah REDHA~!

JITIS

Sunday, March 9, 2008

aPa erTi cinTa? (part1)

ape erti cinta??

cinta sebenarnya satu perasaan yang dihargai...cinta boleh diibaratkan dengan macam2...cinta tu...bile pergi...alamak...merane diri... namun.... sejauh mane kite dapat merasai...cinta YG HAKIKI...cinta yang benar2 kite x sedar....yang setiap saat ia mengejar kite....walaubagaimanapun...alangkah sedihnye...cinta itu dibiar begitu sahaja...kerna manusia mengejar cinta lain yang didamba2 kan...namun x pasti dapat digarab...

CINTA...

alangkah sedihnye...cinta yang mengejar kita setiap hari...bukanlah cinta di jalanan...cinta yang mengejar kita setiap saaat...bukanlah cinta mainan dan cinta yang mengejar kita setiap detik waktu...bukanlah cinta BIASA,,, benarlah...kadangkala manusia itu BUTA...buta dengan nikmat yang sedia ada...kesyukuran hinlang entah ke mane...hanyaa kelalaian hiburan semate...sedangkan cinta yang LUAR BIASA...sentiasa menanti..untuk digarab... oh...manusia2... aku pon manusia juga....memang benarlah...manusia nih mudah lupe...nasia...pelupe...sedangkan sentiasa diperingatkan...manusia...sebok mengejar cinta sesame mereka...sedangkan cinta itu tidak pasti ke'halal'annya...oh manusia...sedarilah dirimu...bahawa CINTANYA sentiasa menantimu...oh...memang...aku pun buta juga...punyelah bertalu2 cinta DIA datang...aku x sedar pape pon...tapi...alhamduLILLAH..

.DIA sedarkan aku...cinta ALLAH ni memnglah payah nak sedar..mane die...sedangkan...setiap musibah yang menimpa kite kat ctuh terselitnye cinta ALLAH...walaupun x nampak...sape yang dapat merasainye...pasti x dapat nak dilupakan selamenye....uh...alangklah indahnye kalau kite dapat merasai kenikmatan cinta ALLAH Nih...lazatnye x terperi...x dapat nak tanding dgn cinta yg lain...sbb ape??cinta ALLAH kan bawak ke syurga...insyaALLAH...

No comments:


Binnabil Huda - Unic
Mp3-Codes.com